BATMAN SASON İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

E TWINNING PROJELERİ

      Günümüz eğitim anlayışında katılımcının daha aktif olması gerektiği, bilgiye ulaşırken ona çizilen yoldan değil kendi yolunu çizmesi gerektiği kabul edilmektedir. Bunu sağlamak için klasik eğitim yöntemlerinin dışında öğrenciyi sürece aktif olarak dâhil eden yöntem ve teknikler kullanılmaya başlanmıştır. Bunlardan biri de dramadır.

“Eğitimde drama terimindeki drama sözcüğü yaratıcı düşüncenin, hayal gücünün empati, özdeşleşme ve kendini bir başkasının kişiliği aracılığıyla ifade etme yoluyla eyleme dönüşmesi anlamına geliyor. Bu süreç çocuk oyunları, doğaçlama ve rol oynamayı içerir. Çocuk ya da gençler bir liderin önderliğinde, ortaya bir gösteri çıkarma kaygısı duymadan, dramatik deneyimler yaşarlar, oyunlar oynarlar. Ancak bu oyunlar yazılı bir metne dayanmaz, doğaçlama yoluyla katılımcılar tarafından yaratılır. Amaç katılımcıların bir süreçten geçmeleri ve yaratıcı imgelemlerini bir sanat formuyla özgürce dışa vurmalarıdır.” 
Yukarıda Prof. Dr. Tülin Sağlam’ın anlattığıyla örtüşen ancak uygulamada çeşitlenen değişik drama yaklaşımları mevcuttur. Bu çalışmada ise süreçsel drama, dramatizasyon ve tasarlanan oyun ele alınacaktır.

WEBİNAR HAKKINDA


Webinarın Adı: eTwinning projelerinde drama, oyun ve sanatsal öğelerin kullanımı
Webinar Tarihi: 30.10.2017 
Saat: 16:30
Bağlantı Linki: https://eun2.adobeconnect.com/ey/ 


Katılım için bilgi: Eğitimlere katılmak isteyen tüm katılımcıların linki tıkladıktan sonra açılan ekrana kendi adlarını ve soyadlarını tam olarak yazarak misafir girişi yaparak katılabilirler.

 
Eğitmen: Asaf EKİN YEŞİL
Hedef Kitle: İlköğretim, ortaöğretim ve lisede görev yapan tüm branşlardan öğretmenler ve idareciler. 
Webinarın Kısa Açıklaması: eTwinning projelerinde bir amaç ya da bir araç olarak dramanın kullanımı hakkında bilgi verildikten sonra oyun ve sanatsal öğelerin sürece etkileri, örnek projeler üzerinden anlatılmaya çalışılacaktır.

Moderatör:

 


Zehra SAYIN
eTwinning Ulusal Destek Servisi
tretwinning@gmail.com 
0 (312) 296 96 55

Devlet Hastanesi Yanı Yeni Halk Eğitim Merkezi Binası 3.Kat Sason/BATMAN - 04884612495

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.